Thursday, November 13, 2008

Dr. Nadzrah

wah wah..
cam sedap je title Dr. Nadzrah tu kan?
hu~
dulu dr kecik2 mak aku dah letak mind setting kat aku

"nana dah besar nanti jd doktor ye nak.. nanti mak sakit bley nana ubatkan.."
huhu~
maaf mak,
mungkin nana x cukup rajin belajar
x layak jd doktor..
hoho~

tp pd ari rabu lepas, aku telah berjaya menjadi doktor..
ishk2~
jeng jeng jeng!!'
doktor apakah itu??



aku jd mak bidan daa...
hahaha
ni gara2 kucing aku la ni
beranak tetiba
hoho~


Mak : Nana!!! bler kucing ni masuk beranak dlm bilik mak neh?
(aku pun meluru masuk bilik mak aku)

Aku : mana de mak.. kucing tu perut kecik lagi la

Mak : Cube ko tengok dlm tu, da ade anak dah mak nengok

Aku : huh??? mana? mana??
(di celahan kain2 baju mak aku aku nampk ade sekor anak disisi mak kucin tu)

Aku : ha'ah la mak... ade sekor anak dier ni ha...
(aku pun nunggu.. dok nengok dier beranak.. tetiba nampk sumting kat belakang mak kucing tu.. hmm... macam anak kucing.. ke uri? x gerak pun..
terkejut berok la tgk anak kucing rupenya, tp still dlm kantung dier.. x pecah lg.)

Aku : MAK!!!!!!!! anak kucing ni dlm kantung dier ni??? nak wat camne ni?? x lemas ke?? x gerak pun mak. MAKK!!
(sayup2 aku dgr mak aku nyahut kat belakang pintu)

Mak : ish!!! mak x nak tengok la!! mak pun tak tahu nak watpe ne.. ish
(pastu mak aku pun bebel2 pasal nape la kucing2 kat rumah ni suke beranak style pelik2, nyusahkan hati beliau jew. mak aku neh penakut sket tgk darah ni, luka2 ke dier mmng x ley blah)

Aku : abes tu mak? nana koyakkan kantung dier ni eh? lemas kang budak ni

Mak : haa.. ye. jap mak amek gunting
( pastu aku pegang2 la anak kucing tu, nmpknyer ade sedikit pergerakan di dalam kantung tu)

Aku : x ley jd neh..
(terus aku koyakkan pakai tangan. pastu kuar la anak kucing tu, terus aku lap ngan kain dier punye idung ngan mulut. kasi bernapas. fuh.. tercungap2 anak kucing tuh)


fuh... selamat sudah sekor..
aku pun nunggu la lg, takut ade ape2 komplikasi len ker
pastu lahir la anak ke tiga plak
alamak... dlm kantung gak..
aku pun tunggu dier kuar.. sekali..............

Aku : MAKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!! yang ni songsang neh beranak!!!!!!!!!

Mak : hah? alaaa... mcmner ni... matilah anak dier kang. ishk2...

(aku pun teringat ade mak bidan dulu kata, kalo anak beranak songsang, try kaut dagu dier.. aku pun raba2 la mak kucing tu punyer *tut... nak cari dagu anak dier. alamak, x bley masuk jari neh, nak kaut camne, mau koyak ni aku tarik kang.. ishk..)

Aku : sabar yer mak kucing.. push lagi!! pushh!!! (sambil mengurut2 perut dier)

Alhamdulilah, berkat kesabaran mak kucing tu, bley jugak keluar anak dier..


fuhh.. lega..
aku pun pecahkan kantung dier
yang keempat dan kelima pun kuar dlm kantung gak
aku koyakkan la.


pastu..
x abes lg.
lek dulu..

pastu aku pasan mak kucin ni cube geget tali pusat anak dier, nak makan la kan
normal la binatang,
tp mak kucing ni cam x terdaya
nak geget pun x larat
lepak je.. maklumlah.. 5 ekor la katakan...

Aku : mak! tali pusat dier ni mak dier x geget. x pe ke mak?

Mak : ha..? ko gunting je tali pusat dier, tp jgn rapat sgt

aku pun gunting la 5 lima ekor anak kucing tu nyer tali pusat
haha.. rasa cam doktor betol

pastu aku tanam la kat belakang rumah...
ade org kata, kantung dier tu di jemur ley buat ubat
eii.. xmo la
hoho~



baru 3 ekor anak neh (maap gambar flash, x jelas)

ni dah lima dah.. huhu~ darah tu.. wuwuw

kantung2 dier.. baru tiga kantung ni..

17 comments:

alif-mikail said...

eh! ada jugak org tulung kucing beranak ye!

WanNaDynE NaSeR said...

bapak ah!! gempak gile nadz ni..kucing die lg kewl! siap ade dlm kantung! pergh! kucing k.d yg k,d smbut pun xpnah ade dalm kntung! huh bergaya sungguh!!! hahaha..teror2!! lepas ni leh la buka VEt plak..mne tau kot2 anak gajah ke..rimau ke... fuhh lgii best tu! hikhik...

p/s: aku ni sbnarnye teringin gak nk jadik doctor ni! waa sabor je la.. da xberape cemerlang! hahahaha...

bella muerte said...

OMG!!!!!
Scaryyyyy!!!!!
Tapi ur cat ade kantung2 nih??
I pon penah jd dr. mcm u tapi takde kantung pon!!!!
Waaaaa...
Scaryyy!!!!!

manoverboard said...

wahhhhhhhhh........wekkkkkkk......
tu bkn doktor laaaaaa....
tu mak bidan.....
huhuhuhuhuh......
ngade2 kan....
hahahahahaha

j-u-n-e said...

aaaaaaa i mmg ske giler kucing.. tapi seramm je bace story u ni.. hehe..

nana hero kepada kucing2!

paCat said...

Darah xbyk ke kenet? Hahahahaha..!!


Weh ~ aku tamat blajar suda..!! Yahuuu..!!

♥miss zaza♥ said...

OMG
kenek
u amek pics kucenh tu skali???
geli!!!!!!!!!!!
ishkkk
tyme ko cite pun aku dh imagine macam2
waaa!!!


btw

kenek HEBAK!

hahaha

fingerscrossed said...

hahaha
;D

bidan kucing...
boleh jadi profession ni


anyway, well done!

you are now in my zone said...

OMG!!!

Nad, kantung tu takmo display r...nak muntah tgk! haha :p

PoJenG said...

hoh
ko patut amek perbidanan kucing
sbb ko mmg pakar
praktikal dah buat
teori kalo ko amek pn konfem mantap
haha
berusahalah!!!

nadzrah said...

alif: mestilah.. kucing pun ade hati dan perasaan, sedey la mak kucin kalo anak dier mati.. wuwuw..

Kak D: fuhh.. kak d.. x taw camner cuaknyer, dah la beranak pon x pernah. huhu

Linda: fuhh... seyes scary beb!!!!! tp demi keselamatan nyawa2 kucin tuh, i relaaa~ hak2

Wan: alaa... mak bidan tu ala2 doktor la.. huk2

June: mmng seram june.. tp spt sy katakan di atas... demi nyawa2 kucinku yg bernilai.. lalala~
haha

Pacat: darah x dela bnyak sgt, tp ade la sket2.. dah abes belajar da? bagus2.. da kerja bley payung aku

Kak Dha: kalo pasal binatang kenet ok lagi, tp kalo org yg beranak.. adeii.. x taw la k dha.. hoho

Pahmie: tengkiu2... sy telah selamatkan 4 nyawa taw! weeee~

Nuar: alaaa... biarla gmbar kantung tu, nmpk real sket. haha

Pojeng: aku mmng nak amek Vet ni, tp bio aku kantoi. hak2

pyejal said...

ooo dr nadzrah ni la yg ckp darah ada 8 jenis...
tak syak lagi..hehe

ContemplatingAlone said...

PERGH!!! mengaagumkan aa kekek!! wah wah wah.. lucky kucing umah ni dah KASI... selaamat n gemok dah.. plus my kucing xda mata.. sooo sure dia tak bleh nak gigit tali pusat.. xnampak! hehehehe

nadzrah said...

huhu... perli2 jahat! =P

bobo... siapakan kekek?? ikan kekek kah?
haha!
ko jahat la kasi kucin.. ampeh!

safwan said...

nanti ko beranak takyah la jumpe doktor, ye tak?

ko gigit je tali pusat anak ko....senang cite.

nadzrah said...

safwan.. ko mmng keji syiall!!!
nnti ko nye bini aku suh mak lampir gegetkan
wowowoah!!
ahaha

cekyam said...

muahaha~
geli siot.
yarkss.
bluek.
papehalpon tahniah la weh.
=)

© 2008 Por *Templates para Você*