Monday, August 31, 2009

malang tak berbau..

still dlm keadaan terkejut ..
rasa cam bermimpi je..
tolongla... pada sesiapa yg ternampak motorsikal Honda Wave 125 bernombor JJY 9858,
tlg la report pada saya..

saya akan bg reward pd sesiapa yg menjumpainye... ='(

sesungguhnya pada hari Ahad yg lepas
rumah saya didapati dipecah masuk dan dimasuki pencuri
beberapa barang berharga hilang..
cukup lah saya statekan barang ku yg paling berharga yg hilang adalah motor ku!!!!!!!!
uwwaaaaaaaaaaa!!!!!!!

sedey..
moto tu dah bnyk sgt berjasa
dari awal degree smpai sem ni
gigih dier membantu aku menuntut ilmu..
x sangka...
seribu kali sayang
malang x berbau..
patutnye aku masukkan moto tu dlm rumah
dah rasa x sedap hati dah...
tp x sangka rumah pun dier pecah

kalo betol la sape yg aku syaki tu yg mencuri
aku sumpah muntah darah 30 hari 30 malam! warghh!!!









tgk la rumah kami...
tiap kali nak balik rumah
sayu je rasa...
tengok garaj xde motor...
dgn pintu yg tak berbetol lagi..
sedey..
tuan rumah pun x guna
dah suruh betolkan pintu blakang rumah!
tp x jugak betolkan!
kalau kene kat anak pompuan ko!
baru padan muka ko

nasib baik kami xde kat tempat kejadian
kalau tak.. :'(

11 comments:

joegrimjow said...

wahhh
bahaya btol
pose2 pon nak curi\
ishhh

ezzashinoda said...

siyes babe? bapak ah..lahau tol pencurik tu...mesti manusia daerah tu gak...polis tak syak sesape?

Syaifuddin said...

mengong tul pencuri ... ari merdeka lak tu .. meh pakat2 sumpah2 atas pencuri tu .. moga kembung perut .. mutah darah .. kpala bernanah ..

Amin..

Sowi nana .. xdpt nak pergi sana

gewd-gurL said...

esh3.. jahat nye sape curi tu tak takut dosa ke.. hmmm.. malang memang tak berbau~

Ridhwan said...

Nad and housemates, be strong okay? as long as everyone is fine... syukur!

;-)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

YA ALLAH...bala menanti pencuri2 tuh...sial tol! huh!

mujur time ni kowang takde...Allah menolong kowang dari segi tu...mujur...

aWaLLiWauDDin said...

salam.. selamat berpuaase... harap ko dpt bersabar yer nad.. dugaan dunia... Allah maha adil... insyaallah lps ni ko maybe dpt berlibpat kali gande nikmat menggantikan segala barang yg hilang..

*nad... link aku tu tukar la.. aku dah xpakai wordpress la.. aku dah pki blogspot.. www.awalliwauddin88.blogspot.com...
tukar yer nad...

AdiE said...

sabar2...ade hikmahnye!
yg pntg, SANTAU JE ORG TU!!!!
HAHAHAHA!!!
(jht2....)

Ms. Sleepyhead said...

sabar la ye..dugaan bulan2 puasa ni..something always happened for a reason~

farish sinclair said...

adoiis edeynyaa sian moto naddd

Loyer Lelaki said...

simpati kat u? taknak santau ke...?

© 2008 Por *Templates para Você*